Digitale innovatie voor verenigingen

Veel ledenorganisaties bestaan al lang, maar lopen de kans ingehaald te worden door flexibele nieuwe platformen. Een overgroot percentage van de mensen heeft meerdere social media accounts en kunnen zich hierdoor makkelijk verenigingen bij nieuwe (online) clubs en organisaties. Leden verwachten hierdoor steeds vaker bediend te worden zoals de services van Apple, Netflix en Spotify. De druk neemt hierdoor enorm toe.

Een voorbeeld: Een paar professionals zetten via Facebook of LinkedIn gemakkelijk een belangengroep op. Dit kan in potentie al snel uitgroeien tot een vereniging die sneller en beter leden helpt, zonder dat er contributie wordt betaald. Nieuwe spelers hebben vaak geen last van een grote overhead en werken op basis van cloud-technologie.

Hierdoor zijn ze flexibeler en kunnen ze gemakkelijker nieuwe technologie aan hun systeem toevoegen.

Digitale innovatie is daarom van groot belang. Doen verenigingen dit niet, dan dreigt verminderde relevantie of uiteindelijk vertrek van leden. De digitale transformatie zorgt ervoor dat verenigingen moeten accepteren dat de manier van werken moet veranderen. Om zo maximale aandacht te schenken aan de kwaliteit van de club en haar leden.

• Richt een platform in waar je probleemloos nieuwe technologieën op inhaakt.

• Maak gebruik van cloud-technologie.

Voordelen van technologie

Een grote Karate Bond had altijd last van veel laatbetalers. Grotendeels omdat
ze, in tegenstelling tot lokale clubs, de leden niet wekelijks zien. Met een simpele verandering naar een online ledenadministratie -en facturatie module konden leden zelf gegevens aanpassen. Kregen ze een vooraankondiging van de aankomende contributie betaling en konden ze zich online inschrijven via de website.

Door wisseling naar deze digitale module geniet deze Karate Bond nu niet alleen voordeel in tijd. Ze krijgen meer betalingen binnen en hebben minder handmatig werk. Op deze manier raken de leden meer betrokken bij het proces en creëert de bond een grotere saamhorigheid.

Leden willen gemak en houden van controle en zekerheid. In alle branches groeit daarom het aantal portalen en apps waar leden zelf hun lidmaatschap kunnen inzien en aanpassen. Daarnaast fungeert het als een communicatieplatform tussen de vereniging en haar leden. Door veel informatie ook toegankelijk te maken voor niet- leden, vergroot het de aantrekkelijkheid.

Benieuwd hoe ClubCollect kan helpen met het digitaliseren van jouw vereniging? Kom met ons in contact!

Share:

Jij houdt toch ook het liefst tijd over
bij het innen van gelden?

Vraag vrijblijvend meer informatie aan en ontdek waarom
ruim 1.700 gebruikers je al met succes zijn voorgegaan!

Vul het beveiligde formulier in zodat we binnen één werkdag contact met je op kunnen nemen om je wensen te bespreken. Tijdens de vrijblijvende demo zie je direct hoeveel tijd je kunt besparen met onze oplossing.

  • Bespaar tot 90% van je tijd bij het innen van gelden
  • Te gebruiken i.c.m. elke ledenadministratie
  • Alles in één overzichtelijk systeem
  • Meer gemak én service voor de leden
  • Ruim 10 jaar ervaring

Direct contact? Bel dan naar 085 760 6666.

Onze gebruikers geven ons gemiddeld een:
8,4
Foto van Gerrit Jan Steenbergen - Supportersvereniging Vitesse
“Met ClubCollect zijn we klaar voor de AVG, en hebben we een sterke partner gevonden die ons helpt bij het organiseren van onze ledenadministratie en bij het innen van lidgelden!”

Gerrit-Jan Steenbergen

Supportersvereniging Vitesse