De voordelen van geautomatiseerde facturatie via ledenadministratiesoftware

Facturatie is een cruciaal aspect van het verenigingsleven, maar het kan ook tijdrovend en foutgevoelig zijn. Om deze fouten te voorkomen, en tijd te besparen, kun je gebruik maken van geautomatiseerde facturatie via een ledenadministratiesysteem. In dit blog benoemen we de voordelen van deze aanpak en hoe het jouw vereniging kan helpen hun financiële processen te stroomlijnen.

Voordelen van Geautomatiseerde Facturatie

1. Tijdbesparing en Efficiëntie
Handmatig facturen voor de leden opstellen kan uren in beslag nemen. Je moet namelijk continu checken of je de juiste contactgegevens en de juiste bedragen op de factuur zet. Door te werken met ledenadministratiesoftware waarmee automatisch facturen kunt maken en verzenden. Deze automatisatie bespaart je al snel tijd en je hebt hierdoor meer tijd voor jezelf of je kan je hierdoor richten op andere taken binnen de vereniging.

Als je bijvoorbeeld je contributie inning automatiseert met ClubCollect dan worden je facturen automatisch aangemaakt en betaalverzoeken (en herinneringen) automatisch verzonden. Ook prettig: Via het betaalverzoek kan een lid direct via digitale betaalmogelijkheden betalen (denk aan iDeal, Apple Pay of PayPal) Het prettige bij ClubCollect is dat er ook direct digitale betaalmogelijkheden gekoppeld zijn aan de factuur. Je leden kunnen bij ontvangst van de factuur direct betalen, wel zo makkelijk!

2. Nauwkeurigheid en Foutvermindering
Menselijke fouten zijn onvermijdelijk bij handmatige processen. Fouten in de facturatie kunnen leiden tot verwarring en ontevredenheid bij leden. Door te werken met geautomatiseerde ledenadministratiesotware, verklein je het risico op fouten. Doordat de gegevens voor de facturen direct uit de ledenadministratie worden overgenomen, gebruik je altijd de meest recente gegevens.Je gebruikt dus altijd de juiste gegevens, op voorwaarde dat deze gegevens natuurlijk wel continu bijgewerkt worden.

3. Flexibele Betalingsmogelijkheden
Met ClubCollect kun je diverse betalingsmogelijkheden, zoals creditcards, automatische incasso en iDEAL aanbieden. Ook het aanbieden van termijnen is een van de mogelijkheden. Hiermee maak je het voor de leden zo gemakkelijk mogen om hun contributie te betalen. Verder kun je met ClubCollect automatisch herinneringen versturen via e-mail, WhatsApp, sms en brief. Zo hoef je zelf niet meer achter openstaande facturen aan.

4. Gepersonaliseerde Communicatie
Naast het automatisch factureren, kun je vaak ook gebruikmaken van gepersonaliseerde berichten. Zo krijgt elk lid een bericht met zijn/haar naam (en eventueel andere specifieke kenmerken) welke in het bericht kunnen worden opgenomen. Deze persoonlijke benadering draagt bij aan de betrokkenheid van de leden, zij ervaren het namelijk als prettig als zij een bericht ontvangen waar hun eigen naam genoemd wordt.

5. Realtime Inzicht en Rapportage
Moderne ledenadministratiesoftware biedt vaak dashboards en rapportagefuncties waarmee verenigingen realtime-inzicht krijgen in de contributie-inning. Bij ClubCollect wordt alles rondom de facturen automatisch bijgehouden en kun je direct jouw gewenste gegevens zien. Denk hierbij aan ontvangstdetectie, betalingen en verstuurde berichten. Dit kan voor zowel de contributie-inning als de activiteitenmodule. Met behulp van dit overzicht wordt het makkelijker om beslissingen te nemen en toekomstige activiteiten en evenementen te plannen.

Kijk je naar alle voordelen dan is geautomatiseerde facturatie via ledenadministratiesoftware als ClubCollect een waardevol hulpmiddel voor verenigingen om hun financiële processen te stroomlijnen en de algehele ervaring voor leden te verbeteren. De voordelen, zoals tijdsbesparing, nauwkeurigheid, flexibele betalingsmogelijkheden, gepersonaliseerde communicatie en realtime-inzicht, dragen allemaal bij aan een gezondere en efficiëntere vereniging. Hierdoor houd je als bestuurder meer tijd over voor andere belangrijke zaken.

Share:

Jij houdt toch ook het liefst tijd over
bij het innen van gelden?

Vraag vrijblijvend meer informatie aan en ontdek waarom
ruim 1.700 gebruikers je al met succes zijn voorgegaan!

Vul het beveiligde formulier in zodat we binnen één werkdag contact met je op kunnen nemen om je wensen te bespreken. Tijdens de vrijblijvende demo zie je direct hoeveel tijd je kunt besparen met onze oplossing.

  • Bespaar tot 90% van je tijd bij het innen van gelden
  • Te gebruiken i.c.m. elke ledenadministratie
  • Alles in één overzichtelijk systeem
  • Meer gemak én service voor de leden
  • Ruim 10 jaar ervaring

Direct contact? Bel dan naar 085 760 6666.

Onze gebruikers geven ons gemiddeld een:
8,4
Foto van Gerrit Jan Steenbergen - Supportersvereniging Vitesse
“Met ClubCollect zijn we klaar voor de AVG, en hebben we een sterke partner gevonden die ons helpt bij het organiseren van onze ledenadministratie en bij het innen van lidgelden!”

Gerrit-Jan Steenbergen

Supportersvereniging Vitesse