Contributie innen uitbesteden.
Volledig ontzorgd met ClubCollect All-in.

De contributie-inning compleet uitbesteden: Alles voor je geregeld.

Vraag demo aan Ontvang meer info
Vertrouwd door meer dan 1700 organisaties, van groot tot klein
VNV
Buitenveldert
Supportersclub Vitesse
HMHC
TC IJburg
HSV Groot
PEC Zwolle
Almere '81
BVV Barendrecht
Conventus ’03
VV Schaesberg

Je huidige aanpak gemoderniseerd

Til jouw contributie-inning naar een hoger niveau met de oplossingen van ClubCollect All-in, compleet afgestemd op je bestaande manier van contributie innen.

 • Flexibiliteit in het aanbieden van termijnen
 • Betaalmogelijkheden als automatische incasso, handmatig overmaken en iDEAL voor maximaal gemak
 • Opvolging en herinneringsberichten volgens jouw planning
 • Communiceer via e-mail, sms, WhatsApp en per brief
Vraag demo aan

Contributie innen uitbesteden kan voor veel organisaties een goede oplossing zijn om er zeker van te zijn dat alle contributie netjes betaald wordt, zonder hier zelf veel tijd en energie in te steken. Met ClubCollect All-in kun je zorgeloos de contributie-inning uitbesteden en er zeker van zijn dat alles naar wens verloopt.

Tijdens een intakegesprek nemen we jullie wensen door en maken we concrete afspraken. Enkele punten die we gezamenlijk bespreken:

Flexibiliteit in het aanbieden van termijnen

Je kunt kiezen dat leden betalen met een eenmalige betaling of gespreid in termijnen. Deze betaling in termijnen kan volledig aangepast worden aan je voorkeuren, variërend van halfjaarlijks tot maandelijks. Je kunt tot wel twaalf termijnen aanbieden. Er is ook een extra optie waarin je de leden de keuze geeft om te betalen in een zelf gekozen aantal termijnen, waarin je het maximum bepalen. Zo bied je meer service en flexibiliteit aan leden, maar weet je zeker dat strak geregeld is als je dit uitbesteed aan ClubCollect

Betaalmogelijkheden als automatische incasso, handmatig overmaken en iDEAL

Kies je voor ClubCollect om het contributie innen uit te besteden, kun je eenvoudig meerdere betaalmogelijkheden aanbieden. Denk hierbij aan automatische incasso, handmatig overmaken, iDEAL en Apple Pay, maar ook een aantal internationale betaalmethodes als PayPal, Bancontact, creditcard en Apple Pay. Leden betalen sneller als ze de betaalmethode kunnen gebruiken die ze het liefst gebruiken.

Opvolging en herinneringsberichten volgens jouw planning

Besteed je de contributie-inning uit aan ClubCollect, heb je de keuze om tot 6 herinneringen te versturen. Je weet zo zeker dat het aantal herinneringen past bij jullie wensen als organisatie.

Naast het aantal herinneringen en de manier waarop deze worden gestuurd, kun je ook het tempo van deze herinneringen instellen. Wil je de leden graag snel herinneren, dan kunnen de herinneringen sneller achter elkaar verstuurd worden. Wil je je leden liever wat extra tijd geven om te betalen? Vergroot dan eenvoudig de betaaltermijn.

Communiceer via e-mail, sms, WhatsApp en per brief

Bij ClubCollect zijn er verschillende manieren hoe wij de leden kunnen benaderen. Zo kan je kiezen om je herinneringen per e-mail, sms, WhatsApp of brief te sturen. Door gebruik te maken van meerdere communicatie-methoden, vergroot je de kans dat je elk lid bereikt. Je kiest zelf op welke manier je je leden wil herinneren. Mocht het gebeuren dat er bijvoorbeeld bij een lid het e-mailadres ontbreekt, dan zal het lid via een ander communicatie-kanaal benaderd worden.

Met de flexibiliteit in het aantal termijnen, meerdere betaalmethodes, opties voor herinneringsberichten en mogelijkheden voor communicatiemiddelen, kun je je ideale contributie-inningsprocedure vormgeven. Bij het uitbesteden van contributie innen aan ClubCollect ben je er dus zeker van dat dit precies is, hoe jij het wenst. Jouw ideeën, wij voeren het uit.

Je huidige aanpak gemoderniseerd met ClubCollect All-in
Ontspan terwijl je contributie geïnd wordt

Ontspan terwijl je contributie geïnd wordt

Met onze oplossingen voor het uitbesteden van contributie innen, kun je je als organisatie focussen op andere belangrijke zaken.

 • Bespaar tijd op administratieve taken zoals het beantwoorden van vragen van leden
 • Geautomatiseerde herinneringen en betalingsopvolging om een vlot en efficiënt contributie-inningsproces te garanderen
 • Bij uitblijvende betaling wordt het lid telefonisch benadert
 • Indien betaling uitblijft, heb je de optie om een incassobureau in te schakelen
Vraag demo aan
Bespaar tijd op administratieve taken zoals het beantwoorden van vragen van leden

Na het starten van de contributie-inning zijn er altijd leden die vragen hebben rondom hun contributie. In het beantwoorden van deze vragen, kan een hoop tijd zitten.

Bij het uitbesteden van contributie innen aan ClubCollect worden de vragen van leden voor je beantwoord, in lijn met jouw gewenste wijze van communicatie. Hiermee bespaar je kostbare tijd, waardoor je deze kan besteden aan andere belangrijke dingen.

Geautomatiseerde herinneringen en betalingsopvolging om een vlot en efficiënt contributie-inningsproces te garanderen

Soms vergeet een lid om de contributie te betalen als zij een verzoek hiervoor krijgen of mislukt de automatische incasso. Om te zorgen dat de contributie alsnog betaald wordt, worden automatisch herinneringen verstuurd. Zo zorgen we ervoor dat het proces rondom contributie innen gestroomlijnd is.

Bij uitblijvende betaling wordt het lid telefonisch benaderd

Het kan natuurlijk gebeuren dat er leden zijn die bijvoorbeeld per e-mail slecht bereikbaar zijn. Om ervoor te zorgen dat ook deze leden hun contributie kunnen betalen, bellen wij de leden op om op een vriendelijke manier instructies te geven om hun contributie te betalen en kijken we naar oplossingen als dit nu niet kan. De beschikbare mogelijkheden waar het lid gebruik van kan maken om te betalen bepaal je zelf. Denk hierbij bijv. aan een betalingsregeling.

Doorzetten van onbetaalde facturen naar jouw eigen lokale incassobureau of een Partner van ClubCollect

In het uiterste geval kun je er als organisatie ook voor kiezen om de laatbetalers door te zetten naar een incassobureau. Het doorzetten hiervan valt ook binnen de service van ClubCollect All-In. Wanbetalers kunnen doorgezet worden naar jouw lokale incassobureau of een partner van ClubCollect. Je kunt zelf beslissen of jouw organisatie gebruik maakt van deze mogelijkheid.

Bij het uitbesteden van contributie innen aan ClubCollect wordt de volledige opvolging dus voor je geregeld. Taken als vragen van leden beantwoorden, herinneringen sturen, nabellen en indien gewenst facturen doorzetten naar een incassobureau worden voor je uit handen genomen, als je als je het contributie innen uitbesteedt. Je kan jouw kostbare tijd dus steken in andere belangrijke dingen!

Tussentijdse aanpassingen vakkundig verwerkt

Van inschrijvingen tot betalingen via externe partijen, wij zorgen dat jouw data up-to-date blijft.

 • Tussentijdse in- en uitschrijvingen
 • Foutieve bedragen
 • Kortingen
 • Betalingen via derde partijen als Stichting Jeugd Sportfonds
Vraag demo aan
Tussentijdse in- en uitschrijvingen

Het kan gebeuren dat er gedurende het jaar nieuwe leden zich inschrijven bij de organisatie. Veel organisaties vragen dan een verlaagd bedrag in plaats van de volledige contributie. Ook deze tussentijdse inning wordt voor je geregeld als je de contributie-inning uitbesteed.

Kortingen

Sommige leden krijgen misschien korting op het contributie-bedrag. Denk bijvoorbeeld aan een vrijwilligersvergoeding. Mocht het zo zijn dat een korting moet worden verwerkt, kun je dit aangeven. Je behoudt tevens zelf de mogelijkheid om dit zelf aan te passen.

Foutieve bedragen

Het kan natuurlijk gebeuren dat er een foutief bedrag bij een lid staat. Het totaalbedrag zou zowel hoger als lager kunnen zijn. Vergelijkbaar met de kortingen, kun je dit ook bij ons aangeven. Ook hier geldt dat je dit eventueel ook zelf aan kan passen!

Betalingen via derde partijen als Stichting Jeugd Sportfonds

Niet elk lid kan de contributie eenvoudig betalen. Voor deze leden die het financieel wat minder hebben, zijn er gelukkig instanties als het Stichting Jeugd Sportfonds en andere gemeentelijke initiatieven. Door dit extra steuntje kunnen deze leden alsnog hun favoriete sport beoefenen. Maken leden hiervan gebruik, zorgen wij dat dit netjes wordt genoteerd.

Ook diverse tussentijdse aanpassingen kunnen doorgevoerd worden. In- en uitschrijvingen, kortingen, foutieve bedragen en betalingen via derde partijen worden netjes verwerkt. Contributie innen uitbesteden aan ClubCollect omvat dus ook de tussentijdse wijzigingen bij de contributie-inning uitbesteden.

Tussentijdse aanpassingen vakkundig verwerkt
Jouw overzicht, onze actie

Jouw overzicht, onze actie

Ontdek de vrijheid van een compleet verzorgde contributie-inning. Via het dashboard heb je altijd inzicht in de status, waar je ook bent.

 • Toegang tot een overzichtelijk dashboard voor inzicht in voortgang, betalingen en meldingen
 • Focus op andere belangrijke dingen, terwijl wij de contributie-inning voor je regelen.
Vraag demo aan
Toegang tot een overzichtelijk dashboard voor inzicht in voortgang, betalingen en meldingen

Contributie innen is voor veel organisaties een van de belangrijkste inkomsten. Als je contributie innen uitbesteedt, is een overzicht van de actuele status wel gewenst. In het overzichtelijke dashboard vind je diverse gegevens, onder andere welk gedeelte en door welke personen al betaald is, bij wie er een betaling is ingepland, het lid nog geen keuze heeft gemaakt hoe zij het willen betalen, maar nog een aantal dagen de tijd heeft om dit te doen en de leden die vergeten zijn om de factuur te betalen. Door een status aan te klikken zie je meteen welke leden welke actie(s) hebben ondernomen. Zo blijf je ook bij het uitbesteden van contributie innen volledig op de hoogte.

Daarnaast vind je een grafiek waarin wordt bijgehouden welk bedrag je per maand aan inkomsten hebt. In deze grafiek vind je ook ingeplande betalingen, zodat je ook in het resterende gedeelte van het seizoen goed inzicht hebt in wat er in de toekomst aan inkomsten zijn. Verder vind je een overzicht waarin wordt aangegeven welk percentage van de facturen al betaald is.

Bereikbaarheid van leden

Het kan natuurlijk zijn dat sommige berichten niet aankomen bij de leden. In het dashboard kun je zien bij welke leden dit het geval is en welke gegevens van deze leden niet meer up-to-date zijn.

Bedrag van de aankomende wekelijkse uitbetaling

Om bij te kunnen houden wie er wel en wie er nog niet hebben betaald, werken we met een tussenrekening. Vanuit deze rekening wordt wekelijks het totaal van het geinde bedrag uitbetaald. Dit is een gegarandeerde uitbetaling van 100%, zonder verrekende kosten. In het dashboard vind je een overzicht van de vorige uitbetalingen en de komende betaling.

Je kan alle belangrijke informatie dus inzien via het dashboard, zodat jij gedurende het innen van de contributie altijd op de hoogte blijft van de huidige status.

Een passende prijs voor jouw organisatie

Een maandelijks abonnement zonder opstartkosten. Betaal per gebruik voor betalingen en communicatie.

Ontzorgd

All-in

Vanaf
0,50 per lid, per maand
(+ gebruikskosten )
Jouw inning compleet verzorgd
Importeren data uit Sportlink of ander systeem
Verwerken van tussentijdse mutaties (in-/uitschrijvingen, kortingen & foutcorrecties)
Opvolgen van storneringen & laatbetalers

Psst...

Een gratis extraatje van ons.

Bij elk pakket krijg je onze Forms module.

Hiermee maak je in een handomdraai aanmeldformulieren,
verkoop je tickets of producten en zet je zo een crowdfundingsactie op.

Allemaal binnen één systeem, handig hé!
We laten je het graag zien tijdens een vrijblijvende demo.

Vraag demo aan