Genereer nog meer inkomsten door een Widget op de website!

Genereer nog meer inkomsten door een Widget op de website!

Tips en tricks over het plaatsen van een widget

ClubCollect Forms geeft de mogelijkheid om op verschillende manieren informatie en geld te innen door middel van online inschrijfformulieren met of zonder betaling. Een handige tool waarmee we al vele organisaties hebben kunnen helpen.

Forms wordt veelvuldig ingezet en gedeeld op allerlei soorten manieren. Een specifiek onderdeel van Forms wat ook kan helpen meer inkomsten te genereren is niet altijd even bekend. De widget. Een widget zorgt er simpel gezegd voor dat er content tevoorschijn komt op een bepaalde plek op je website. In dit geval kun je een Forms inschrijfformulier of een betaaloptie toevoegen aan de website van jouw organisatie en via deze weg sneller proberen het aangegeven streefbedrag of de aanmeldingen te behalen. Een widget heel overzichtelijk en kan op een prominente plek op de website worden geplaatst.

Vlindorado plaatste deze widget op hun website en haalde binnen mum van tijd het streefbedrag binnen.

Tennisvereniging Pim Mulier heeft deze widget op hun website staan om nieuwe Padelbanen te kunnen realiseren.

Hoe voeg ik een widget toe aan mijn website?

Voor de weergave van widgets op je website voeg je de HTML- en JavaScript-code toe aan de head en body van de HTML van je website.

Zo gaat het bij ClubCollect in zijn werk:

Wanneer je een Form hebt aangemaakt binnen het systeem klik je op Deel link. Hier is de mogelijkheid om een Form widget te maken.

Zodra je alle gewenste aanpassingen hebt aangebracht bij punt 1, kun je de code van punt 2 kopiëren en in de website plaatsen. Kopieer de codefragmenten door op de knop "kopiëren” te klikken. Plak vervolgens de eerste code in de HTML van je website in de <head> sectie. De tweede code plak je in de HTML body van de website waar de widget moet komen te staan. De widget kan alleen goed worden weergegeven wanneer je de code hebt ingevoerd.
Uiteraard kun je de deze codes ook in een tekstdocument, e-mail of een ander bestand naar keuze plakken en versturen naar de webbeheerder van je website. Hij/zij kan hier zeker mee uit de voeten.

Nog enkele tips:

  • Plaats de widget op een duidelijke plek op de website, vaak is dit aan de rechterkant van de pagina of in de header van de homepage.
  • Gebruik de kleuren van de organisatie maar zorg dat de betaal button wel opvallend is, gebruik hiervoor misschien toch een andere kleur.
  • Stel een doel, zo werk je ergens naartoe.
  • Een widget op de website heeft veel promotie nodig en hier is communicatie heel belangrijk. Zorg ervoor dat de widget in de vorm van een link zoveel mogelijk wordt gedeeld. Deel het via whatsapp, nieuwsbrieven, emails of print het op flyers. Met al deze soorten communicatie behaal je het doel nog sneller!

Waar wacht je nog op. Maak een gratis account en start vandaag nog!


Share:

Jij houdt toch ook het liefst tijd over
bij het innen van gelden?

Vraag vrijblijvend meer informatie aan en ontdek waarom
ruim 1.700 gebruikers je al met succes zijn voorgegaan!

Vul het beveiligde formulier in zodat we binnen één werkdag contact met je op kunnen nemen om je wensen te bespreken. Tijdens de vrijblijvende demo zie je direct hoeveel tijd je kunt besparen met onze oplossing.

  • Bespaar tot 90% van je tijd bij het innen van gelden
  • Te gebruiken i.c.m. elke ledenadministratie
  • Alles in één overzichtelijk systeem
  • Meer gemak én service voor de leden
  • Ruim 10 jaar ervaring

Direct contact? Bel dan naar 085 760 6666.

Onze gebruikers geven ons gemiddeld een:
8,4
Foto van Gerrit Jan Steenbergen - Supportersvereniging Vitesse
“Met ClubCollect zijn we klaar voor de AVG, en hebben we een sterke partner gevonden die ons helpt bij het organiseren van onze ledenadministratie en bij het innen van lidgelden!”

Gerrit-Jan Steenbergen

Supportersvereniging Vitesse