Hoe ClubCollect ervoor zorgt dat contributie-inning eenvoudig verloopt

Als vereniging bestaan er meerdere uitdagingen bij het innen van de contributie. Een efficiënte manier om de contributie te innen is van groot belang voor de stabiliteit en groei van de vereniging. ClubCollect is daarom al meer dan 10 jaar een begrip in de verenigingswereld en zorgt ervoor dat dit proces eenvoudiger wordt, zowel voor de bestuurders als het lid!

In dit blog wordt verteld hoe ClubCollect de vereniging kan ondersteunen en welke voordelen het systeem met zich meebrengt.

Geautomatiseerd incassoproces:
ClubCollect biedt een geautomatiseerd incassoproces aan dat is in te stellen naar wens. Via deze methode kan je als bestuurder zelf het aantal termijnen en interval tussen de dagen bepalen. Het voordeel is dat dit geen extra werk kost, omdat het systeem zelf de incasso’s zal oppakken op basis van de instellingen. Ook storneringen worden automatisch opgevolgd en leden zonder incasso voorkeur kunnen betalen via de andere betaalmethoden binnen ClubCollect.

Flexibele betaalmogelijkheden:
ClubCollect begrijpt dat niet alle leden dezelfde voorkeuren hebben als het gaat om betalingen. Daarom kan je bij ons kiezen uit diverse betaalmogelijkheden zoals automatische incasso, iDEAL, creditcard en overschrijving. Hierdoor kunnen leden op een manier betalen die het beste bij hen past, wat leidt tot een hogere betalingsbereidheid en een vermindering van openstaande betalingen.

Doordat het systeem de betalingen herkent, wordt er automatisch bijgehouden wie er wel en wie nog niet hebben betaald. Dit ontneemt handmatig werk en voorkomt menselijke fouten bij het bewaren van het overzicht en bijhouden van de administratie.

Transparantie en communicatie:
ClubCollect hecht veel waarde aan transparantie en open communicatie. De vereniging kan via het platform duidelijke en begrijpelijke berichten sturen naar de leden over de contributie-inning. Hierdoor worden eventuele misverstanden voorkomen en kunnen leden hun vragen en zorgen rechtstreeks aan de vereniging richten. Heldere communicatie versterkt het vertrouwen tussen uw vereniging en haar leden.

Tevens is het mogelijk om herinneringsberichten in te stellen die automatisch worden verstuurd als een betaling uitblijft. Doordat je zelf kan bepalen wanneer deze berichten verstuurd worden en de inhoud van het bericht kunt schrijven, zorg je ervoor dat het persoonlijk blijft.

Overzichtelijke rapportages:
ClubCollect biedt uitgebreide rapportagemogelijkheden die de vereniging inzicht geven in de financiële situatie en de voortgang van de contributie-inning. In de rapportages vind je onder andere de bereikbaarheid terug van de leden. Ook is het mogelijk om alle facturen en betalingen te downloaden en indien gewenst een uitdraai te maken van de rapportages.

Conclusie:
Het innen van contributies is een belangrijk onderdeel voor de cashflow van een vereniging. ClubCollect heeft bewezen een waardevolle partner te zijn door een eerlijke en transparante contributie-inning te waarborgen. Dankzij het geautomatiseerde incassoproces, de flexibele betaalmogelijkheden, de transparante communicatie en de overzichtelijke rapportages, helpt ClubCollect de vereniging om financieel gezond te blijven. Kies voor ClubCollect en ervaar de voordelen van een moeiteloze en succesvolle contributie-inning.

Share:

Jij houdt toch ook het liefst tijd over
bij het innen van gelden?

Vraag vrijblijvend meer informatie aan en ontdek waarom
ruim 1.700 gebruikers je al met succes zijn voorgegaan!

Vul het beveiligde formulier in zodat we binnen één werkdag contact met je op kunnen nemen om je wensen te bespreken. Tijdens de vrijblijvende demo zie je direct hoeveel tijd je kunt besparen met onze oplossing.

  • Bespaar tot 90% van je tijd bij het innen van gelden
  • Te gebruiken i.c.m. elke ledenadministratie
  • Alles in één overzichtelijk systeem
  • Meer gemak én service voor de leden
  • Ruim 10 jaar ervaring

Direct contact? Bel dan naar 085 760 6666.

Onze gebruikers geven ons gemiddeld een:
8,4
Foto van Gerrit Jan Steenbergen - Supportersvereniging Vitesse
“Met ClubCollect zijn we klaar voor de AVG, en hebben we een sterke partner gevonden die ons helpt bij het organiseren van onze ledenadministratie en bij het innen van lidgelden!”

Gerrit-Jan Steenbergen

Supportersvereniging Vitesse