Hoe de betaallink van ClubCollect zorgt voor verbinding met de supporters van FC Volendam

Een balletje opgooien bij betaaldvoetbalorganisaties?


Vanuit een betaaldvoetbalorganisatie (BVO) is er met regelmaat contact met de supportersvereniging, rondom wedstrijden is er namelijk genoeg te organiseren. Zo worden er busreizen naar uitwedstrijden en sfeeracties opgezet. Een groot gedeelte hiervan wordt zelfstandig door de supportersverenigingen geregeld, de vrijwilligers met een hart voor de club zetten zich namelijk onvoorwaardelijk in.

Sommige supportersverenigingen vragen om een kleine contributie, waar andere groepen juist per activiteit een bedrag vragen. Denk hierbij aan de prijs voor een busreis waarvoor de leden zich kunnen inschrijven of een crowdfundcampagne voor sfeeracties. Dat laatste wilde de supportersgroep ‘HekSideMaffia’ van FC Volendam graag opzetten voor de thuiswedstrijd tegen Go Ahead Eagles op 28-02-2020. In samenwerking zijn de supportersgroep en FC Volendam tot een akkoord gekomen. Normaal gesproken zou dit een kwestie zijn van betaalverzoeken waarbij het overzicht van inkomende donaties lastig te behouden is.

“Het ontwikkelen van een link en een gepersonaliseerde QR-code is dé oplossing voor een crowdfundcampagne.”

Vanuit ClubCollect was het balletje van de betaallink al eens opgegooid en de supportersgroep hield dit in het achterhoofd. Het ontwikkelen van een link en een gepersonaliseerde QR-code is namelijk dé oplossing voor een crowdfundcampagne, ook FC Volendam zag dit in. Zo kwam de vereniging in contact met ClubCollect met de vraag of de betaallink zo snel mogelijk live kon komen. De donaties zouden namelijk al binnen stromen tijdens de eerstvolgende thuiswedstrijd!

Door snel handelen van ‘HekSideMaffia’ en FC Volendam was binnen een dag de omgeving al live. Dezelfde avond nog werd de link gedeeld via sociale media en werd de QR-code verspreid. Via whatsapp groepen resulteerde dit op de eerste avond al in vele donaties, onder het mom van “Doneer voor de sfeer!” was de crowdfundactie direct hét gesprek bij de koffieautomaten. Zelfs op de lokale radiozender RTV LOVE werd de actie aangehaald.

Na het eerste weekend volgde een afspraak bij FC Volendam met ClubCollect. Hier werd gesproken over de mogelijkheden rondom de betaallink. “Dat ziet er overzichtelijk en gebruiksvriendelijk uit” klonk het enthousiast vanuit de bestuurskamer. Het binnengehaalde bedrag was zelfs al boven verwachting! Binnen de oranje poorten van FC Volendam wordt de komende tijd hard gewerkt aan de realisatie van de sfeeractie.

Wil je de betaalpagina bekijken en wellicht zelf een bijdrage leveren? Klik hier voor een inkijk in de ClubCollect betaallink of scan onderstaande QR-code.


Zelf eens praten met ClubCollect over de mogelijkheden? Kom met ons in contact! Wordt vervolgd...

Share:

Jij houdt toch ook het liefst tijd over
bij het innen van gelden?

Vraag vrijblijvend meer informatie aan en ontdek waarom
ruim 1.700 gebruikers je al met succes zijn voorgegaan!

Vul het beveiligde formulier in zodat we binnen één werkdag contact met je op kunnen nemen om je wensen te bespreken. Tijdens de vrijblijvende demo zie je direct hoeveel tijd je kunt besparen met onze oplossing.

  • Bespaar tot 90% van je tijd bij het innen van gelden
  • Te gebruiken i.c.m. elke ledenadministratie
  • Alles in één overzichtelijk systeem
  • Meer gemak én service voor de leden
  • Ruim 10 jaar ervaring

Direct contact? Bel dan naar 085 760 6666.

Onze gebruikers geven ons gemiddeld een:
8,4
Foto van Gerrit Jan Steenbergen - Supportersvereniging Vitesse
“Met ClubCollect zijn we klaar voor de AVG, en hebben we een sterke partner gevonden die ons helpt bij het organiseren van onze ledenadministratie en bij het innen van lidgelden!”

Gerrit-Jan Steenbergen

Supportersvereniging Vitesse