Innovatieve tips voor hockeyclubs (2021)

Innovatieve tips voor hockeyclubs (2021)

Als vertegenwoordiger van ClubCollect sta ik dagelijks in contact met penningmeesters en/of bestuurders die er alles aan doen om de vereniging zo gezond mogelijk deze crisis te laten overwinnen. Uit deze gesprekken haal ik interessante oplossingen die verenigingen ondernemen om creatief te zijn.Veel verenigingen geven aan graag met de tijd mee te willen, maar zijn zich ook bewust van de extra werkdruk die een verandering kan meebrengen. De oplossing zit hem in innovatie. Zo eveneens de trend binnen de hockeymarkt omtrent het bieden van extra betaalservice richting leden. Waar hockeyverenigingen traditioneel via automatische incasso contributie innen, bieden steeds meer verenigingen nu ook betaalopties aan leden aan. Dat uiteraard gewenst zónder extra handelingen voor het bestuur en binnen de kaders van de vereniging. Op welke wijze betalen jouw leden het liefst? Meest voorkomende resultaten die tot zover behaald zijn:

1. Tevreden leden (des te belanger in 2021)

Zonder leden, geen vereniging. Des te belangrijker in 2021, waar inmiddels al langere tijd wordt uitgegaan van de loyaliteit van leden in combinatie met de huidige pandemie. Steeds meer hockeyverenigingen maken de switch van automatisch incasseren naar het bieden van betaalopties. Betaalmanieren die bij het lid past en hen laten betalen op het moment wanneer het financieel het beste uitkomt. Uiteraard binnen de kaders van een vereniging voor behoud van overzicht/controle.

2. Toegankelijkheid vereniging zorgt voor ledengroei

De contributiebedragen in de hockeymarkt zijn relatief hoog en ook zien we een hoge participatiegraad per gezin terug, ten opzichte van andere sporten in Nederland. Een groot bedrag aan het begin van het seizoen kan een belemmering vormen voor gezinnen om lid te worden van een hockeyvereniging. Betaalservice bestaande uit bijpassende termijnen en moment zorgen ervoor dat meer mensen onderdeel kunnen zijn van de vereniging. Hetgeen wat uiteindelijk iedereen nastreeft!

3. Hoger percentage behaalde contributie in kortere tijd

ClubCollect ondersteunt een groot deel van de hockeyverenigingen in Nederland met de organisatie rondom deze positieve ontwikkeling. Deze clubs laten leden o.a. kiezen op welke momenten en in hoeveel termijnen ze willen betalen. ClubCollect neemt de bijkomende handelingen van je over waardoor jij er niet meer werk aan hebt, maar de cashflow wel sneller richting 100% loopt dan via de traditionele wijze.

Nu hoor ik je denken, leuk allemaal die extra opties. Deze werkwijze kost mij toch juist meer tijd? Het aanbieden van bijvoorbeeld extra termijnen als service zorgt in absolute zin voor meer transacties op jaarbasis, dus aannemelijk dat het aantal storneringen/mislukte betalingen hierdoor ook toeneemt en zorgt voor extra werkzaamheden voor de verantwoordelijke. ClubCollect maakt het mogelijk de extra betaalservice aan te bieden en de toenemende handelingen te automatiseren. Vooraf stel je jullie werkwijze in, waarna het proces tijdens de inning volledig geautomatiseerd verloopt. Uiteraard gekoppeld aan je huidige ledenadministratie AllUnited of LISA. ClubCollect doet dit inmiddels al voor meer dan 1600 verenigingen in Nederland, Duitsland, Engeland en België.

Tevens benieuwd naar deze innovatieve wijze? Neem dan contact op met ClubCollect voor meer informatie! Share:

Jij houdt toch ook het liefst tijd over
bij het innen van gelden?

Vraag vrijblijvend meer informatie aan en ontdek waarom
ruim 1.700 gebruikers je al met succes zijn voorgegaan!

Vul het beveiligde formulier in zodat we binnen één werkdag contact met je op kunnen nemen om je wensen te bespreken. Tijdens de vrijblijvende demo zie je direct hoeveel tijd je kunt besparen met onze oplossing.

  • Bespaar tot 90% van je tijd bij het innen van gelden
  • Te gebruiken i.c.m. elke ledenadministratie
  • Alles in één overzichtelijk systeem
  • Meer gemak én service voor de leden
  • Ruim 10 jaar ervaring

Direct contact? Bel dan naar 085 760 6666.

Onze gebruikers geven ons gemiddeld een:
8,4
Foto van Gerrit Jan Steenbergen - Supportersvereniging Vitesse
“Met ClubCollect zijn we klaar voor de AVG, en hebben we een sterke partner gevonden die ons helpt bij het organiseren van onze ledenadministratie en bij het innen van lidgelden!”

Gerrit-Jan Steenbergen

Supportersvereniging Vitesse