Online ticketverkoop via ClubCollect is makkelijk in gebruik - K.S.V Sint Franciscus Xaverius

In een tijd waarin we met z’n allen steeds digitaler worden, is het wenselijk om steeds meer zaken online te regelen. Zeker wanneer je weet dat het aantal smartphone gebruikers in Nederland is gestegen van minder dan 80% in 2015 naar ruim 95% anno 2022! Het is dan ook niet gek dat verenigingen en organisaties steeds meer (online) gemak willen bieden aan iedereen die hierbij betrokken is.

Het was dan ook al langer mogelijk om Forms in te zetten voor verschillende doelen. Denk aan het verkopen van producten, donaties ontvangen of het organiseren van activiteiten en evenementen. Tijdens verschillende gesprekken met gebruikers merkte we op dat Forms een alleskunner is, maar dat bij de organisatie voor evenementen het missende puzzelstuk nog ontbrak. Zo was het namelijk nog niet eerder mogelijk om digitale tickets te verkopen én op een overzichtelijke manier de bezoekers bij te houden…

Omdat ClubCollect zich inzet om inkomstenstromen te versimpelen en het betaalgemak voor iedereen te vergroten, zijn we op zoek gegaan naar een oplossing én hebben we deze gevonden! Door goed te luisteren naar Forms gebruikers en hun mooie ideeën, hebben we dit puzzelstukje dan ook weten te vinden. Wij stellen je hierbij dan ook graag voor aan een unieke en zeer makkelijke manier om online tickets te verkopen én bezoekers op een overzichtelijke manier bij te kunnen houden, namelijk: Forms Tickets!

K.S.V. Sint Franciscus Xaverius, de grootste studentenvereniging uit Wageningen, heeft Forms Tickets reeds mogen inzetten voor hun evenementen en met succes. In een paar weken tijd verkochten zij meer dan 800 online tickets!

We leggen je graag uit hoe zij in drie simpele stappen van hun online kaartverkoop een groot succes hebben gemaakt. Wellicht ben jij na het lezen wel de volgende die zo’n groot succes behaalt.

Aan de slag met Forms Tickets
Nadat K.S.V. Sint Franciscus Xaverius middels een productdemonstratie op weg is geholpen, zijn zij direct aan de slag gegaan om de organisatie voor hun evenementen op poten te zetten. Na een goed doordacht plan, is het vervolgens in een paar simpele stappen mogelijk om de inschrijfpagina, ook wel Form genoemd, samen te stellen. Kies bijvoorbeeld welke velden wel (of juist niet) gebruikt moeten worden en voeg de online tickets toe. Het is uiteraard ook mogelijk om verschillende tickets in één Form aan te bieden. Na het aanmaken van hun Form is deze vervolgens gedeeld via verschillende kanalen zoals social media, Whatsapp en via de eigen website.


Kaartverkoop is gestart!
Nadat het Form naar wens is aangemaakt en deze is gedeeld, is de kaartverkoop officieel van start gegaan. Voor iedereen die interesse heeft, is het nu mogelijk om hier een online ticket te kopen. Na het selecteren van één (of meerdere) ticket(s) en het invullen van naam en e-mailadres, kan er vervolgens gemakkelijk en op een veilige manier worden betaald met bijvoorbeeld iDEAL.

Nadat de betaling is geslaagd wordt de koper direct doorgestuurd naar een bevestigingspagina waar het online ticket meteen beschikbaar is. Binnen enkele minuten ontvangt de koper ook nog een bevestigingsmail met hierin nogmaals het zojuist gekocht ticket. Op deze manier is de koper er zeker van dat alles goed is gegaan en kan hij zich verheugen op het aankomende evenement.

Naast dat de kopers duidelijk hun tickets te zien krijgen, is het natuurlijk ook belangrijk voor K.S.V. Sint Franciscus Xaverius om te kunnen zien wie de bezoekers zullen zijn. In het eigen Forms Tickets account is op de minuut nauwkeurig te zien wie er een ticket heeft gekocht en wat diens gegevens zijn. Uiteraard zijn ook de totale aantallen te zien en zie je of de betaling is geslaagd. Zo weet je precies op hoeveel bezoekers er gerekend kan worden. Wel zo handig!

De dag van het evenement: bezoekers bijhouden
Nadat alle tickets waren verkocht en de grote dag was aangebroken, was het tijd om alle bezoekers te controleren op een geldig toegangsbewijs. Dit werd eenvoudig gedaan met behulp van de geïntegreerde scanner-app.

Vanuit het Forms account is het mogelijk om de scanner-app te openen op een aparte pagina, zodat hiermee alle tickets gescand kunnen worden. De scanner-app wordt geopend op een smartphone en is zeer gebruiksvriendelijk. Het voordeel van deze scanner-app is dat het direct alle aanwezige bezoekers registreert.. Zo voorkom je dat één ticket meerdere keren door verschillende personen gebruikt kan worden. Naast het financiële aspect, is dit ook een stuk veiliger.

Alles in orde? Alles in orde! Veel plezier op het evenement! En zo makkelijk werkt Forms Tickets. Voor alle partijen waren dit zeer geslaagde evenementen en gaat K.S.V. Sint Franciscus Xaverius nog veel vaker gebruik maken van Forms Tickets. Jij ook?


Zelf aan de slag?

Ben je nieuwsgierig geworden naar hoe Forms Tickets eruit ziet en wat dit voor jou kan betekenen? Uiteraard is Forms Tickets voor nog veel meer doeleinden te gebruiken.

Via deze link maak je binnen één minuut een gratis account aan en begin je vandaag nog!

Share:

Jij houdt toch ook het liefst tijd over
bij het innen van gelden?

Vraag vrijblijvend meer informatie aan en ontdek waarom
ruim 1.700 gebruikers je al met succes zijn voorgegaan!

Vul het beveiligde formulier in zodat we binnen één werkdag contact met je op kunnen nemen om je wensen te bespreken. Tijdens de vrijblijvende demo zie je direct hoeveel tijd je kunt besparen met onze oplossing.

  • Bespaar tot 90% van je tijd bij het innen van gelden
  • Te gebruiken i.c.m. elke ledenadministratie
  • Alles in één overzichtelijk systeem
  • Meer gemak én service voor de leden
  • Ruim 10 jaar ervaring

Direct contact? Bel dan naar 085 760 6666.

Onze gebruikers geven ons gemiddeld een:
8,4
Foto van Gerrit Jan Steenbergen - Supportersvereniging Vitesse
“Met ClubCollect zijn we klaar voor de AVG, en hebben we een sterke partner gevonden die ons helpt bij het organiseren van onze ledenadministratie en bij het innen van lidgelden!”

Gerrit-Jan Steenbergen

Supportersvereniging Vitesse