Sportvereniging Willen Is kunnen - 'ClubCollect is ideaal en erg eenvoudig.'

Sportvereniging Willen is Kunnen, ook wel W.I.K. kent zijn oorsprong in het Noord-Brabantse dorp Wijk en Aalburg. Deze werd opgericht in 1955 nadat drie inwoonsters uit het dorp, onder het genot van een glas Oranjebitter op Koninginnedag, tot de conclusie kwamen dat er te weinig sportaanbod was voor de jeugd. Bijna 2 maanden later, op 28 juni werd dit plan werkelijkheid.

Ook de naam van de sportvereniging werd niet zomaar gekozen, de moeder van een van de oprichtsters zei namelijk altijd tegen de dames: ‘’Als je iets echt wilt, dan kun je het ook’’. En zo geschiedde.

Tegenwoordig is sportvereniging W.I.K. al jaren lid van de KNGU, de Koninklijke Nederlandse Gym Unie en worden er turn en-gymlessen aangeboden op ieders niveau; van beginner tot selectie, voor zowel meisjes als jongens.

Sportvereniging W.I.K. werkt nu ruim 2 jaar met ClubCollect. In het voorjaar van 2018 zijn zij gestart met het verdiepen in de werking van de systemen en in september van datzelfde jaar zijn de eerste facturen verstuurd naar de leden. Goof van Rijswijk is de secretaris van sportvereniging W.I.K. en kwam voor het eerst in contact met ClubCollect via een lid van de vereniging, deze maakte al gebruik van de diensten van ClubCollect via de plaatselijke voetbalvereniging.

Voor het ontdekken van het online systeem van ClubCollect werd er niet echt gebruik gemaakt van een ander systeem. Het versturen van de facturen voor de jaarlijkse contributie verliep via Word-documenten die verstuurd werden naar de e-mailadressen van de leden. Hier zat destijds wel al een handleiding bij voor het gebruik maken van een automatische incasso, ook al werd hier nauwelijks tot geen gebruik van gemaakt. Goof neemt dan ook het onderstaande aan over deze oude manier van werken.

‘’Omslachtig en lastig te controleren, waardoor we toch wel wat contributie misliepen.’’

De sportvereniging heeft nu veel beter zicht op de laatbetalers en kan er nu met volle zekerheid van uit gaan dat de data klopt waardoor er sneller gereageerd en gehandeld kan worden.

Ook was de facturatie en de ledenadministratie voorheen gescheiden van elkaar. De ledenadministrateur, in dit geval Goof, gaf de gegevens door aan de penningmeester, waarna de contributie geïnd werd. Op deze manier was het niet altijd even duidelijk wat de status van sommige zaken was, denk hierbij aan het recht op restitutie van een deel van de contributie na opzegging.

De sportvereniging is dan ook erg te spreken over de exportmogelijkheid naar Excel die het ClubCollect systeem biedt. “Ideaal en erg eenvoudig”, volgens Goof.

Sportvereniging W.I.K. maakt sinds kort ook gebruik van ClubCollect voor andere betalingen, zo wordt het systeem gebruikt voor het innen van wedstrijdgelden, jaar uitjes, de zomerse barbecue en andere activiteiten die georganiseerd worden. De betaallink biedt hier echt een uitkomst!

‘’ClubCollect in één woord is toch wel: ontzorgen. Overzichtelijk, flexibel en bovendien eenvoudig in gebruik.’’

Share:

Jij houdt toch ook het liefst tijd over
bij het innen van gelden?

Vraag vrijblijvend meer informatie aan en ontdek waarom
ruim 1.700 gebruikers je al met succes zijn voorgegaan!

Vul het beveiligde formulier in zodat we binnen één werkdag contact met je op kunnen nemen om je wensen te bespreken. Tijdens de vrijblijvende demo zie je direct hoeveel tijd je kunt besparen met onze oplossing.

  • Bespaar tot 90% van je tijd bij het innen van gelden
  • Te gebruiken i.c.m. elke ledenadministratie
  • Alles in één overzichtelijk systeem
  • Meer gemak én service voor de leden
  • Ruim 10 jaar ervaring

Direct contact? Bel dan naar 085 760 6666.

Onze gebruikers geven ons gemiddeld een:
8,4
Foto van Gerrit Jan Steenbergen - Supportersvereniging Vitesse
“Met ClubCollect zijn we klaar voor de AVG, en hebben we een sterke partner gevonden die ons helpt bij het organiseren van onze ledenadministratie en bij het innen van lidgelden!”

Gerrit-Jan Steenbergen

Supportersvereniging Vitesse