Stichting De Nieuwe Brug - 'Het innen via ClubCollect levert een goede registratie op van de te innen contributies en de betaalde contributies'

In Spijkenisse is sinds 1977 Stichting De Nieuwe Brug gevestigd, een gemeenschapscentrum dat al vele jaren ontspanningsactiviteiten voor de verstandelijk en verstandelijk-lichamelijk gehandicapten organiseert. Zo vieren zij jaarlijks Halloween, Sinterklaas en carnaval net als ieder ander. Ook de jaarlijkse rommelmarkten en Kerstmarkt kunnen niet ontbreken. De Nieuwe Brug maakt sinds het activiteiten jaar 2018-2019 gebruik van het facturatiesysteem van ClubCollect, nadat de toenmalige penningmeester op zoek was naar een nieuwe manier voor het innen van de contributie en contact met ClubCollect opnam.

Nico Jaspers is sinds 2019 penningmeester bij de stichting en zag begin van dat jaar toevallig een van onze posters hangen in de kantine van een plaatselijke voetbalvereniging in Rozenburg, waarop geïnformeerd wordt dat zij de contributie innen via een samenwerking met ClubCollect.

Stichting De Nieuwe Brug maakte voor de samenwerking met ClubCollect geen gebruik van een dergelijk systeem, de penningmeester stuurde persoonlijke e-mailberichten naar alle leden. Elke organisatie waar contributie wordt betaald voor het afnemen van diensten heeft te maken met laatbetalers en soms zelfs met niet-betalers. Je ontkomt er niet aan, zegt Nico. Dit resulteerde in het soms meermaals versturen van herinneringsberichten, het telefonisch contact opnemen na het uitblijven van een reactie en zelfs soms het persoonlijk aanspreken van leden. Dat is nu allemaal verleden tijd!

“ClubCollect maakt het gemakkelijker om de boekhouding te doen omdat de bewaking van vorderingen door ClubCollect zelf wordt uitgevoerd en er verzamelbetalingen worden ontvangen, in plaats van alle individuele betalingen’’

De stichting telt 250 leden en de inning van de contributie vindt eenmaal per jaar plaats. ‘’De eerste aanzet en het starten van de inning levert altijd het meeste werk op.’’ De piek van besparing in tijd voelt Nico vooral in oktober wanneer de inning in gang wordt gezet en sinds de samenwerking met ClubCollect wordt deze bespaarde tijd vooral gebruikt om een uurtje langer te slapen. Als er werk moet gebeuren zal Nico dit namelijk altijd doen, ook zonder tijdsbesparing.

Kortom, dankzij de samenwerking met ClubCollect beschikt stichting De Nieuwe Brug over een overzichtelijke registratie van zowel de te innen contributies als de betaalde contributies, kunnen de bedragen en gegevens van leden eenvoudig individueel aangepast worden, gaat het uitzetten van eventuele herinneringsberichten moeiteloos en is er goede ondersteuning mogelijk door individuele berichtenuitwisseling tussen penningmeester en leden.


Share: