Tip om donatiemogelijkheid optimaal te gebruiken

ClubCollect heeft sinds de laatste maanden de optie om een donatiemogelijkheid toe te voegen aan een betaalverzoek.

Al een groot aantal verenigingen hebben het uitgeprobeerd en de praktijk wijst uit dat maar liefst 5% van de leden van een vereniging bereid is om een extra steentje bij te dragen. Hieruit is ook gebleken dat het gemiddelde bedrag dat wordt gedoneerd €31,50 is.

Dit is de manier om extra inkomsten te genereren voor bijvoorbeeld het financieren van speciale verenigingsprojecten, de ondersteuning van doelgroepen of uiteraard andere leuke extra’s.

Wilt u dit binnenkort ook zelf gaan doen dan hebben we nog een goede tip:

Bij het aanmaken van de donatiecampagne vraagt ClubCollect u hier een tekst aan toe te voegen. De tekst speelt een grote rol in de hoeveelheid donaties die de organisatie ontvangt.

Let er bij het schrijven van een tekst op dat u een duidelijk doel voor de donatiecampagne geeft, bij voorkeur zijn dat dingen waarvan u weet dat leden dit graag veranderd willen zien.

Definieer daarom dus wat leden graag verbeterd of nieuw zouden willen zien. Denk hierbij aan het opknappen van het gebouw, het organiseren van een evenement, of nieuwe materialen. Een goede manier om hierachter te komen is om een survey uit te sturen naar alle leden, zo kan elk lid zelf aangeven wat er kan verbeteren.

De praktijk wijst ook uit dat het percentage leden die bereid is een donatie te doen nog hoger is als er aandacht aan de tekst wordt besteed.

Werkt uw vereniging nog niet samen met ClubCollect maar zou u het wel uit willen proberen? Neem dan contact met ons op en wij leggen alle voordelen van het portaal graag aan u uit.

Share: