Waarom een vereniging sponsoren?

In een wereld waarin samenwerking en gemeenschapsgevoel hoog in het vaandel staan, speelt het sponsoren van verenigingen een belangrijke rol. Voor zowel bedrijven als verenigingen brengt deze vorm van samenwerken een hoop voordelen met zich mee. Maar waarom zou een bedrijf zich willen verbinden aan een vereniging, en waarom zouden verenigingen op zoek moeten gaan naar sponsoren? In dit blog ontdekken we een aantal voordelen die sponsoring met zich meebrengt.

1. Versterking van gemeenschapsbanden
Verenigingen vormen het kloppend hart van gemeenschappen, of het nu gaat om sportclubs, culturele groepen of maatschappelijke organisaties. Door een vereniging te sponsoren, krijgt een bedrijf de kans om nauwer betrokken te raken bij de lokale en zakelijke gemeenschap.

Sportevenementen dienen bijvoorbeeld als uitstekende gelegenheden voor (potentiële) relaties om in een informele omgeving bijeen te komen. Het bijwonen van deze evenementen biedt je de kans om op een ontspannen manier waardevolle nieuwe connecties te leggen en te onderhouden. Dit draagt niet alleen bij aan een positief bedrijfsimago, maar versterkt ook de onderlinge banden met de vereniging en andere organisaties.

2. Zichtbaarheid en naamsbekendheid
Bedrijven streven vaak naar het vergroten van hun marktaandeel en omzet. Het sponsoren van een vereniging biedt een uitgelezen kans om specifieke producten of diensten te promoten, de naamsbekendheid te vergroten en het bedrijfsimago te verbeteren. Een win-winsituatie waarbij een hogere omzet het resultaat kan zijn.

Achter een vereniging schuilt vaak een interessant zakelijk netwerk. Actieve businessclubs en zakelijke evenementen zijn aantrekkelijke aspecten voor bedrijven om een vereniging te sponsoren. Het gaat niet alleen om financiële ondersteuning, maar ook om de mogelijkheid om waardevolle zakelijke connecties te ontwikkelen.

3. Maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO)
Steeds meer bedrijven hechten waarde aan maatschappelijk verantwoord ondernemen. Door verenigingen te sponsoren, dragen bedrijven bij aan de groei en ontwikkeling van hun gemeenschap. Dit gaat verder dan gewoonweg winst maken; het gaat om het creëren van een positieve impact op de samenleving. Verenigingen die hierbij betrokken zijn, vinden in bedrijven sterke partners die hun doelen ondersteunen.

4. Belastingvoordelen
Naast de bovengenoemde voordelen, biedt het sponsoren van een vereniging ook belastingvoordelen voor bedrijven. De kosten die verbonden zijn aan sponsoring, zoals directe financiële bijdragen, kunnen in Nederland als zakelijke uitgaven worden beschouwd. Dit betekent dat bedrijven deze kosten kunnen aftrekken van hun belastbaar inkomen, wat resulteert in een verlaging van de belastingverplichtingen.

Conclusie
In het sponsoren van verenigingen ontvouwt zich een win-win scenario voor zowel bedrijven als de vereniging. Het gaat verder dan puur financiële ondersteuning; het draait om het tot stand zetten van duurzame relaties en het stimuleren van groei op verschillende gebieden. Als vereniging is het essentieel om de waarde van een goede sponsor te herkennen, terwijl bedrijven kunnen profiteren van de positieve invloed die ze hebben op de gemeenschappen waarmee ze zich verbinden.

Een vlotte afhandeling van sponsorbedragen en een georganiseerde administratie zijn essentieel voor zowel bedrijven als verenigingen. ClubCollect kan je helpen bij het automatisch opstellen en verzenden van sponsorfacturen, waarbij deze in bulk kunnen worden uitgevoerd. Sponsoren hebben het gemak om deze facturen direct en veilig te betalen via hun favoriete betaalmethode. Bovendien kunnen ze de factuur met alle benodigde informatie moeiteloos downloaden. In slechts enkele minuten regel je zo een gestroomlijnde en efficiënte administratie van sponsorgelden. Wil je meer weten over sponsoren factureren via ClubCollect? Klik hier voor meer informatie!

Share:

Jij houdt toch ook het liefst tijd over
bij het innen van gelden?

Vraag vrijblijvend meer informatie aan en ontdek waarom
ruim 1.700 gebruikers je al met succes zijn voorgegaan!

Vul het beveiligde formulier in zodat we binnen één werkdag contact met je op kunnen nemen om je wensen te bespreken. Tijdens de vrijblijvende demo zie je direct hoeveel tijd je kunt besparen met onze oplossing.

  • Bespaar tot 90% van je tijd bij het innen van gelden
  • Te gebruiken i.c.m. elke ledenadministratie
  • Alles in één overzichtelijk systeem
  • Meer gemak én service voor de leden
  • Ruim 10 jaar ervaring

Direct contact? Bel dan naar 085 760 6666.

Onze gebruikers geven ons gemiddeld een:
8,4
Foto van Gerrit Jan Steenbergen - Supportersvereniging Vitesse
“Met ClubCollect zijn we klaar voor de AVG, en hebben we een sterke partner gevonden die ons helpt bij het organiseren van onze ledenadministratie en bij het innen van lidgelden!”

Gerrit-Jan Steenbergen

Supportersvereniging Vitesse