Werkdruk in Vrijwilligersfuncties Verminderen | ClubCollect

De afgelopen periode is Nederland in de ban van stakingen. Boeren, woningbouw en leraren. Vooral die laatste groep had deels de focus op de werkdruk. Ondanks dat er 460 miljoen ter beschikking werd gesteld was er onvrede. Een druppel op een gloeiende plaat zorgt nog niet voor de gewenste oplossing: een lagere werkdruk.

Binnen scholen maar ook zeker binnen verenigingen en met name het bestuur kan de werkdruk dermate hoog zijn. Dit komt voor bij ouderraad verenigingen, sportclubs en andere verenigingen. De plek waar vrijwilligers de bestuurlijke taken verzorgen. Zie de 460 miljoen voor de leraren kwestie als voorbeeld als een extra (tijdelijke) vrijwilliger die voor een half jaar de ledenadministratie op orde wil brengen. Een prima tijdelijke oplossing. Maar wanneer het innen van de contributie stroef loopt, is het échte probleem niet opgelost. De leden worden wel bereikt, maar het betaalgedrag blijft hetzelfde. Bij jongeren onder de 24 is het betaalgedrag zelfs zo dat 56% pas na het betaaltermijn betaald. Kortom, meer extra werk.

De oplossing van werkdruk onder vrijwilligers zit hem in innovatie. Veel verenigingen geven aan graag met de tijd mee te willen. Echter weten zij vaak niet hoe. Het makkelijker en efficiënter maken van taken kan dus een oplossing zijn. Een stukje automatisering. Denk hierbij aan het automatisch versturen van herinneringen voor betalingen zoals de contributie. Dit is een taak die elke vereniging wel herkend. Laat staan het opvolgen van een stornering of wanbetalers. Een collectief ‘probleem’ dat toegekend wordt aan een vrijwilliger binnen het bestuur. Deze handelingen nemen gemakkelijk een zaterdagmiddag in beslag! Dit soort handelingen kunnen ook automatisch verwerkt worden waarbij de herkenbaarheid van de vereniging uiteraard van groot belang is. Communiceren met het bekende logo, de bekende kleuren en de bekende naam van de penningmeester.

Een andere oplossing om het betaalgedrag positief te stimuleren is het aanbieden van verschillende betaalmethodes. Wanneer er meerdere betaalmethodes worden aangeboden kiest 79% voor een iDeal betaling! Toch maken veel verenigingen enkel gebruik van een automatische incasso of een bankoverschrijving. Natuurlijk geen verkeerde keuze, maar het kan gebruiksvriendelijker. Heb je bijvoorbeeld wel eens gevraagd welke methode de leden het liefst hanteren?

Nu hoor ik je denken, leuk allemaal die extra opties. Om dit zo in te richten kost het me juist nog meer tijd? Maar zou je mij geloven als ik je vertel dat dit binnen twee minuten werkelijkheid kan worden? Dat je alle betaalverzoeken met één druk op de knop kan uitsturen en dat het innen, herinneren en verwerken geautomatiseerd verloopt? Dan zou ik je zeggen dat ClubCollect dit al voor meer dan 1500 verenigingen in Nederland, Duitsland, Engeland én België mag verzorgen!

Heb je dus de voorkeur om de werkdruk als vrijwilliger van een prachtige vereniging te verminderen? Heb je daarnaast ook de behoeften om het overzicht en de controle te behouden? Neem dan eens contact op met ClubCollect. Geheel vrijblijvend wordt dan uitgelegd hoe je dit ook kunt realiseren. Zo krijg je de zaterdagmiddag terug. Zo heb je meer tijd voor de dingen die er voor jou echt toe doen.


Share:

Jij houdt toch ook het liefst tijd over
bij het innen van gelden?

Vraag vrijblijvend meer informatie aan en ontdek waarom
ruim 1.700 gebruikers je al met succes zijn voorgegaan!

Vul het beveiligde formulier in zodat we binnen één werkdag contact met je op kunnen nemen om je wensen te bespreken. Tijdens de vrijblijvende demo zie je direct hoeveel tijd je kunt besparen met onze oplossing.

  • Bespaar tot 90% van je tijd bij het innen van gelden
  • Te gebruiken i.c.m. elke ledenadministratie
  • Alles in één overzichtelijk systeem
  • Meer gemak én service voor de leden
  • Ruim 10 jaar ervaring

Direct contact? Bel dan naar 085 760 6666.

Onze gebruikers geven ons gemiddeld een:
8,4
Foto van Gerrit Jan Steenbergen - Supportersvereniging Vitesse
“Met ClubCollect zijn we klaar voor de AVG, en hebben we een sterke partner gevonden die ons helpt bij het organiseren van onze ledenadministratie en bij het innen van lidgelden!”

Gerrit-Jan Steenbergen

Supportersvereniging Vitesse