8 handige functies van ClubCollect voor het innen van contributies

Als het gaat om het innen van contributies, kunnen verenigingen, sportclubs, en andere organisaties soms uitdagingen tegenkomen. Het handmatig beheren van facturen, herinneringen, en het bijhouden van betalingsinformatie kan ingewikkeld en tijdrovend zijn. Hier biedt ClubCollect een passende oplossing voor. Met verschillende functionaliteiten ondersteunt ClubCollect organisaties bij het innen van contributie en het beheren van betalingsprocessen. In dit blogartikel worden 8 van deze functies uitgelicht.

1. Diverse online betalingsmogelijkheden
Met ClubCollect biedt je jouw leden verschillende online betalingsmogelijkheden aan, zoals o.a. iDEAL, overschrijving, automatische incasso etc. Dit maakt het gemakkelijk voor leden om hun contributie te betalen op een veilige en gebruiksvriendelijke manier.

2. Betalen in termijnen
ClubCollect geeft klanten de mogelijkheid om haar leden in termijnen te laten betalen. Hiermee kunnen leden die moeite hebben het volledige bedrag in één keer te betalen, het bedrag in termijnen te voldoen. Hiermee verhoog je het betalingspercentage en aantal tevreden leden.

3. Automatische opvolging
Wanneer leden niet óf te laat betalen kun je met ClubCollect het inningsproces te optimaliseren door automatische betaalherinneringen te sturen. Je kiest zelf via op welke manier je jouw leden op de hoogte houdt; mail, SMS, WhatsApp en/of brief. Doordat er niet handmatig herinneringen verstuurd hoeven te worden bespaar je als penningmeester veel tijd en helpt het leden alsnog te laten betalen.

4. Alles in één overzichtelijk systeem
Ook biedt ClubCollect een geautomatiseerd systeem waarmee het bestuur de benodigde informatie van leden overzichtelijk en eenvoudig kan inzien. Wanneer leden informatie aanpassen wordt dit automatisch bijgewerkt. Hierdoor is het factureren dus niet alleen gemakkelijker en minder foutgevoelig, maar heb je zo ook altijd de meest recente gegevens op één plek.

5. Aangepaste betalingen
ClubCollect geeft organisaties de mogelijkheid om diverse betalingsvoorwaarden in te stellen. Zoals bijvoorbeeld boetes voor late betalingen of kortingen bij leden die later in het seizoen lid worden. Ook is het mogelijk om leden te segmenteren en deze te labelen. Hiermee kun je senioren bijvoorbeeld koppelen aan een andere factuur dan junioren.

6. Real-time overzicht van betaalstatus
Het systeem van ClubCollect biedt een duidelijk overzicht van betalingsgegevens en betaalstatus van contributies. Dit helpt bij het monitoren van betalingsgedrag en het beheren van de financiën van de organisatie.

7. Integratie met ledenadministratiesystemen
ClubCollect kan gemakkelijk worden geïntegreerd met verschillende ledenadministratiesystemen. Benodigde gegevens kunnen eenvoudig geïmporteerd worden vanuit eigen ledenadministratiesysteem of Excel bestand. Dit minimaliseert de kans op fouten en dubbele invoer en maakt het beheer van gegevens en facturen eenvoudiger.

8. Veiligheid en privacy
ClubCollect hecht grote waarde aan de veiligheid en privacy van leden en hun gegevens. Om deze reden werkt ClubCollect volgens AVG-conformiteit (Algemene Verordening Gegevensbescherming) en vereist dan ook een afzonderlijk ondertekende gegevensverwerkingsovereenkomst. Verder worden alle betalingen verwerkt door betrouwbare partner PAY. Zo ben je er met ClubCollect van verzekerd dat alle transacties en gegevensverwerkingen veilig en vertrouwelijk zijn.

Kortom, ClubCollect biedt verschillende middelen aan waar verenigingen, sportclubs, en andere organisaties van kunnen profiteren. Met de bovengenoemde functies levert ClubCollect een uitgebreide en geavanceerde oplossing om zo verenigingen te ondersteunen. Van diverse betalingsmogelijkheden tot automatische opvolging, ClubCollect maakt het proces van contributie inning gemakkelijker voor verenigingen en hun leden.

Kan jouw organisatie wel wat hulp gebruiken bij het innen van contributies en het behouden van (financieel) overzicht? Met ClubCollect automatiseer en professionaliseer je de contributie-inning van jouw organisatie of vereniging én bespaar je tijd. Vraag vandaag nog meer informatie aan en ontdek, geheel vrijblijvend, hoe ClubCollect van waarde kan zijn voor jouw vereniging.

Share:

Jij houdt toch ook het liefst tijd over
bij het innen van gelden?

Vraag vrijblijvend meer informatie aan en ontdek waarom
ruim 1.700 gebruikers je al met succes zijn voorgegaan!

Vul het beveiligde formulier in zodat we binnen één werkdag contact met je op kunnen nemen om je wensen te bespreken. Tijdens de vrijblijvende demo zie je direct hoeveel tijd je kunt besparen met onze oplossing.

  • Bespaar tot 90% van je tijd bij het innen van gelden
  • Te gebruiken i.c.m. elke ledenadministratie
  • Alles in één overzichtelijk systeem
  • Meer gemak én service voor de leden
  • Ruim 10 jaar ervaring

Direct contact? Bel dan naar 085 760 6666.

Onze gebruikers geven ons gemiddeld een:
8,4
Foto van Gerrit Jan Steenbergen - Supportersvereniging Vitesse
“Met ClubCollect zijn we klaar voor de AVG, en hebben we een sterke partner gevonden die ons helpt bij het organiseren van onze ledenadministratie en bij het innen van lidgelden!”

Gerrit-Jan Steenbergen

Supportersvereniging Vitesse