Hoe kan de technologie van ClubCollect sportverenigingen helpen bij het verlagen van administratieve lasten?

Technologie is tegenwoordig niet meer weg te denken uit ons dagelijks leven. Dit geldt ook voor sportverenigingen. Een goed voorbeeld hiervan is ClubCollect, een platform dat sportverenigingen ondersteunt bij het (automatisch) innen van contributies en andere betalingen. Door gebruik te maken van ClubCollect kunnen sportverenigingen hun administratieve lasten verlagen om zich te kunnen focussen op andere belangrijke taken voor de vereniging.

Een van de grootste voordelen van ClubCollect is het volledig automatiseren van contributie-inning. Doordat je meerdere betaalopties (iDEAL, ApplePay, PayPal, etc.) aan kan bieden, kunnen je leden op hun favoriete manier betalen. Bijkomend voordeel is dat de binnengekomen betalingen niet meer handmatig verwerkt hoeven worden. Dit bespaart de vereniging niet alleen tijd, maar ook geld.

Naast dat ClubCollect een handig platform voor het innen van betalingen is, biedt het ook nog andere voordelen. Zo kunnen sportverenigingen bijvoorbeeld zelf bepalen hoe de betalingstermijnen zijn ingedeeld en op welke manier herinneringen worden verstuurd naar leden die nog niet hebben betaald. Dit geeft sportverenigingen veel flexibiliteit en controle over het inningsproces. Daarnaast biedt ClubCollect verenigingen de mogelijkheid om andere betalingen zoals donaties en sponsorbijdragen te innen. Ook deze betalingen worden automatisch verwerkt, wat wederom tijd en moeite bespaart bij de administratie.

Een functie van ClubCollect waarmee verenigingen ook veel tijd besparen is het dashboard met up-to-date status van betalingen. Zo kan je als penningmeester eenvoudig zien welke leden hebben betaald en welke niet en hoef je dit niet handmatig bij te houden. Dit maakt het voor sportverenigingen een stuk eenvoudiger om hun financiën op orde te houden.

Verder beschikt ClubCollect over een chatfunctie. Hiermee kun je als bestuur gemakkelijk communiceren met leden wanneer zij vragen hebben. Dit vermindert niet alleen de kans op storneringen of wanbetalingen, maar verbetert ook de band tussen de vereniging en lid.

Al met al kan ClubCollect van grote waarde zijn voor sportverenigingen die hun administratieve lasten willen verlagen. Door gebruik te maken van ClubCollect kunnen sportverenigingen hun financiën op orde houden, het betalingsproces automatiseren en daarmee veel tijd en moeite besparen.

Wil je meer weten over hoe wij verenigingen ondersteunen om administratieve taken zo gemakkelijk mogelijk te maken? Lees hier de mogelijkheden met ClubCollect.

Share:

Jij houdt toch ook het liefst tijd over
bij het innen van gelden?

Vraag vrijblijvend meer informatie aan en ontdek waarom
ruim 1.700 gebruikers je al met succes zijn voorgegaan!

Vul het beveiligde formulier in zodat we binnen één werkdag contact met je op kunnen nemen om je wensen te bespreken. Tijdens de vrijblijvende demo zie je direct hoeveel tijd je kunt besparen met onze oplossing.

  • Bespaar tot 90% van je tijd bij het innen van gelden
  • Te gebruiken i.c.m. elke ledenadministratie
  • Alles in één overzichtelijk systeem
  • Meer gemak én service voor de leden
  • Ruim 10 jaar ervaring

Direct contact? Bel dan naar 085 760 6666.

Onze gebruikers geven ons gemiddeld een:
8,4
Foto van Gerrit Jan Steenbergen - Supportersvereniging Vitesse
“Met ClubCollect zijn we klaar voor de AVG, en hebben we een sterke partner gevonden die ons helpt bij het organiseren van onze ledenadministratie en bij het innen van lidgelden!”

Gerrit-Jan Steenbergen

Supportersvereniging Vitesse