Abonnementen factureren

Wanneer je facturen aanmaakt op basis van een abonnement, factureer je het bedrag dat vooraf voor dit lid is vastgesteld in het abonnement. Je krijgt tijdens het aanmaken van de conceptfactuur nog wel de mogelijkheid om dit bedrag te verhogen of te verlagen middels factuurregels.


Profiel in ClubCollect

Als organisatie bepaal je zelf hoe er betaald kan worden en wat voor berichten je verstuurt. Deze instellingen vind je binnen ClubCollect onder 'Profielen'. Op dit scherm kun je kiezen om het factuurprofiel aan te passen of te kopiëren. Je kunt door te kopiëren (bijvoorbeeld per seizoen) een nieuw factuurprofiel aanmaken met dezelfde instellingen als het origineel. De gewenste aanpassingen kan je direct maken.

Zie https://www.clubcollect.com/nl/faq-clubcollect/#instellingen-voor-facturatie voor meer informatie.


Om een profiel te gebruiken bij het factureren vanuit ClubBase, kun je het gewenste profiel als standaardprofiel instellen.


Aanmaken van facturen in ClubBase

Wanneer je gaat factureren op basis van een eerder aangemaakt abonnement, kan je direct overgaan tot het aanmaken van de facturen.

Selecteer de gewenste leden op de 'Niet gefactureerd'-pagina en klik op 'Maak conceptfactuur aan'. Eventueel kun je nog een factuurregel toevoegen waarmee het bedrag verhoogd of verlaagd kan worden, klik daarvoor op 'Bewerk' in 'Conceptfacturen'.

Op de volgende pagina verschijnt een overzicht van de aangemaakte facturen. Selecteer de leden voor wie je een factuur wilt aanmaken en klik op 'Maak facturen'.

De volgende pagina laat nog een overzicht zien voor welke leden er een factuur aangemaakt gaat worden. Klik vervolgens op 'Batch van x facturen aanmaken en verzenden naar ClubCollect'.

De aangemaakte batch is nu te zien onder 'Batches' in ClubCollect en staat in ClubCollect klaar voor verzending.


Klik op 'In ClubCollect bekijken' en verstuur op deze pagina de batch naar de leden.

Beantwoordt dit uw vraag?