Het Verschil tussen Cloud-based Software en On-premise Software: Wat is de ideale ledenadministratie voor mijn vereniging?

Als vereniging ben je constant op zoek naar efficiëntere en gebruiksvriendelijkere manieren om je ledenadministratie te beheren. De keuze tussen cloud-based software en on-premise software is een belangrijke overweging die je moet maken bij het selecteren van een ledenadministratiesysteem. Je moet hierbij goed kijken wat het beste bij jouw situatie past. In dit blog zullen we het verschil tussen deze twee opties bespreken.

Cloud-based Software
Misschien beter bekend als Software as a Service (SaaS), is een softwareoplossing die via het internet toegankelijk is. Naast dat je het niet hoeft te downloaden om te kunnen gebruiken, biedt cloud-based software voor je vereniging diverse voordelen:

  • Toegankelijkheid en flexibiliteit: Met cloud-based software kun je altijd en overal toegang krijgen tot je ledenadministratie. Dit is vooral handig voor verenigingen met meerdere locaties, flexibele werkuren of bestuursleden die op afstand werken. Je hebt alleen een internetverbinding en een apparaat nodig om in te loggen en toegang te krijgen tot alle gegevens.
  • Meegroeien: Cloud-based software kan meegroeien met de behoeften van je vereniging. Of je nu een kleine of grote vereniging bent, je kunt gemakkelijk gebruikers toevoegen of verwijderen en toegang krijgen tot extra functies.
  • Automatische updates en onderhoud: Met cloud-based software worden updates en onderhoud regelmatig en automatisch uitgevoerd door de softwareprovider. Je hoeft je geen zorgen te maken over het installeren van patches of nieuwe versies. Dit bespaart veel tijd voor jou als bestuurder.

On-premise Software

On-premise software, daarentegen, wordt geïnstalleerd op een laptop of computer. Ook moet je rekening houden met het volgende:

  • Extra controle: Met on-premise software kunnen de gegevens alleen worden ingezien vanaf het systeem waar de software is geïnstalleerd. Doordat dit dus vanaf één punt kan worden ingezien, heb je extra controle op wie dit kan inzien. Het nadeel is dat als deze laptop niet meer toegankelijk is, alle gegevens “kwijt zijn”.
  • Technische kennis: Om de software te installeren, in te stellen, koppelingen te maken en onderhoud te plegen, is er vaak technische kennis vereist. Mist deze kennis binnen de vereniging, zal er dus iemand ingehuurd moeten worden. Dit kan extra kosten met zich meebrengen.

Als je gaat kijken naar de verschillen, komt Cloud-based het beste uit de test. De gegevens zijn overal toegankelijk en veilig opgeslagen, waar on-premise software enkel op locatie gebruikt kan worden. Ook kan cloud-based software over het algemeen eenvoudig worden aangepast naar de behoeften van de vereniging, zodat het voor elke vereniging passend is. Tot slot is er vaak geen technische kennis vereist voor updates van de software.

Met ClubCollect bieden we een veilige, Cloud-based ledenadministratie aan. De software voldoet aan alle eisen van de AVG-wetgeving. Ook kun je verschillende gebruikers met elk specifieke toegangsrechten. Naast de automatische updates zijn er nog een aantal andere voordelen van ClubCollect. Je vindt hier de voordelen voor ledenadministratie, contributie innen en meer.

Share:

Jij houdt toch ook het liefst tijd over
bij het innen van gelden?

Vraag vrijblijvend meer informatie aan en ontdek waarom
ruim 1.700 gebruikers je al met succes zijn voorgegaan!

Vul het beveiligde formulier in zodat we binnen één werkdag contact met je op kunnen nemen om je wensen te bespreken. Tijdens de vrijblijvende demo zie je direct hoeveel tijd je kunt besparen met onze oplossing.

  • Bespaar tot 90% van je tijd bij het innen van gelden
  • Te gebruiken i.c.m. elke ledenadministratie
  • Alles in één overzichtelijk systeem
  • Meer gemak én service voor de leden
  • Ruim 10 jaar ervaring

Direct contact? Bel dan naar 085 760 6666.

Onze gebruikers geven ons gemiddeld een:
8,4
Foto van Gerrit Jan Steenbergen - Supportersvereniging Vitesse
“Met ClubCollect zijn we klaar voor de AVG, en hebben we een sterke partner gevonden die ons helpt bij het organiseren van onze ledenadministratie en bij het innen van lidgelden!”

Gerrit-Jan Steenbergen

Supportersvereniging Vitesse