Hoe kan ik contributie innen van leden die in het buitenland wonen?

Als vereniging wil je dat alle leden de contributie op tijd betalen. Bij leden uit het binnenland kan het al enige moeite kosten om een betalingsachterstand weg te werken. Maar wat als een lid in het buitenland woont? Het is dan lastiger om in contact met deze leden te komen. Ook hebben zij vaak buitenlandse rekeningnummers, wat het niet eenvoudiger maakt om de contributie te betalen. In dit blog geven we je tips om ook een succes te maken van de contributie inning bij leden die in het buitenland wonen.

Regels
Om direct duidelijkheid te scheppen, is het belangrijk om regels op te stellen rondom de contributie-inning. Als de vereniging leden in het buitenland heeft, is het verstandig om ook voor deze leden een aantal regels op te stellen.

Denk hierbij aan de valuta waarin het lid moet betalen en hoe vaak zij dit moeten betalen (als de contributie in termijnen moet worden betaald). Ook is het belangrijk om in deze regels aan te geven hoe de leden de betaling kunnen voldoen, bijvoorbeeld per automatische incasso, overboeking of andere methode. Door deze regels op te stellen, is het voor zowel de vereniging als voor het lid duidelijk.

Internationale betaalmethoden
Een aantal verenigingen werkt met automatische incasso’s om de contributie te innen. Niet alle banken kunnen een incasso aanbieden bij buitenlandse rekeningnummers. Deze leden kunnen de contributie handmatig overmaken, maar je kunt ook internationale betaalmethoden aanbieden. Hiermee kunnen leden in het buitenland gemakkelijk en veilig betalen. Voorbeelden van zulke internationale betaalmethoden zijn Creditcard, PayPal, Sofort, Bancontact en Apple Pay. Vaak moet je een betalingsprovider koppelen aan jouw ledenadministratie om dit te regelen. Hiervoor is technische kennis vereist, wat het goed koppelen een uitdaging kan maken. Bij ClubCollect is dit allemaal voor jou geregeld: het is geen probleem om bij buitenlandse rekeningnummers een incasso aan te bieden en met een druk op de knop voeg je internationale betaalmethoden toe aan de betaalverzoeken. Hiervoor is geen technische kennis vereist.

Opvolgen
Blijft de betaling van het lid in het buitenland uit dan zal je dit moeten opvolgen om ervoor te zorgen dat het lid alsnog de contributie betaald. Er zijn meerdere manieren om dit te doen, van e-mail tot bellen. In een andere blog lees je welke stappen je kunt nemen om deze achterstand weg te werken. Wil je de opvolging automatiseren zodat je hier geen tijd en energie aan kwijt bent, dan kun je gebruik maken van de mogelijkheden van ClubCollect.

Concluderend hoeft het innen van de contributie van leden in het buitenland niet moeilijk te zijn. Door regels op te stellen, internationale betaalmethoden en (automatische) opvolging van openstaande facturen, kun je ervoor zorgen dat alle leden betalen. Wil je dit allemaal gemakkelijk regelen, kun je gebruik maken van ClubCollect. Hierdoor maak je het voor jezelf als voor de leden gemakkelijk om de contributie te regelen.

Share:

Jij houdt toch ook het liefst tijd over
bij het innen van gelden?

Vraag vrijblijvend meer informatie aan en ontdek waarom
ruim 1.700 gebruikers je al met succes zijn voorgegaan!

Vul het beveiligde formulier in zodat we binnen één werkdag contact met je op kunnen nemen om je wensen te bespreken. Tijdens de vrijblijvende demo zie je direct hoeveel tijd je kunt besparen met onze oplossing.

  • Bespaar tot 90% van je tijd bij het innen van gelden
  • Te gebruiken i.c.m. elke ledenadministratie
  • Alles in één overzichtelijk systeem
  • Meer gemak én service voor de leden
  • Ruim 10 jaar ervaring

Direct contact? Bel dan naar 085 760 6666.

Onze gebruikers geven ons gemiddeld een:
8,4
Foto van Gerrit Jan Steenbergen - Supportersvereniging Vitesse
“Met ClubCollect zijn we klaar voor de AVG, en hebben we een sterke partner gevonden die ons helpt bij het organiseren van onze ledenadministratie en bij het innen van lidgelden!”

Gerrit-Jan Steenbergen

Supportersvereniging Vitesse