Sponsoring in Nederland: fiscaal aftrekbaar en andere voordelen.

Sponsoring van sportverenigingen is een populaire manier voor bedrijven om zichzelf op de kaart te zetten en hun naamsbekendheid te vergroten. Maar naast de publiciteit die het bedrijf maakt, kan sponsoring ook fiscaal voordelig zijn voor bedrijven in Nederland. In deze blog bespreken we de voordelen die sponsoring kan bieden.

Sponsoring btw aftrekbaar
Als eerste komt het meest bekende voordeel. Dit is namelijk het financiële voordeel dat de sponsor krijgt als ze een vereniging sponsoren. Het antwoord op de vraag of sponsoring btw aftrekbaar is, is simpelweg ja! Dit betekent dat het bedrijf het sponsorbedrag van hun omzet mag afhalen en zo dus een belastingvoordeel heeft.

Positief beeld
Daarnaast kan sponsoring ook bijdragen aan een positiever beeld van het bedrijf. Bedrijven die een vereniging sponsoren worden vaak gezien als betrokken bij de mensen en sociaal verantwoordelijk. Dit kan dan ook leiden tot meer klanten en een beter gevoel bij huidige klanten, waardoor ze langer klant blijven bij het bedrijf.

Specifieke doelgroep
Verder kunnen bedrijven ook gericht zich bekendmaken bij een specifieke doelgroep. Binnen de vereniging zijn enkele gemeenschappelijke kenmerken van de leden, waardoor het voor het bedrijf dus interessant kan zijn om zich te verbinden met de vereniging. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een bedrijf dat sportkleding verkoopt wat een voetbalvereniging sponsort. Doordat het bedrijf de vereniging een warm hart toe draagt zijn leden bekend met de naam en eerder geneigd om hun sportkleding bij dit bedrijf te kopen.

Band tussen bedrijf en klant
Tot slot kan sponsoring ook helpen in het versterken van de band tussen een bedrijf en zijn klanten. Veel mensen voelen een emotionele band met hun vereniging. Door sponsoring van de club kan een bedrijf onderdeel worden van deze emotionele band. Hierdoor voelt men zich verbonden met de vereniging, maar ook met het bedrijf.

Zoals je kunt lezen, zijn er tal van voordelen voor bedrijven om over te gaan tot sponsoring van een vereniging. Het meest bekende voordeel, dat sponsoring btw aftrekbaar is, zorgt voor een win-win situatie voor zowel het bedrijf als de vereniging.

Het innen van de sponsorbedragen gemakkelijk regelen?
Natuurlijk is het fijn als alles rondom de betaling van het sponsorgeld (en de administratie hiervan) fijn verloopt voor zowel het bedrijf als de vereniging. Met ClubCollect kun je gemakkelijk sponsor facturen geautomatiseerd (in bulk) opstellen en sturen. De sponsors kunnen deze direct, via een betaalmethode naar keuze, betalen en de factuur met alle benodigde informatie downloaden. En dat regel je in enkele minuten! Meer weten? Klik hier!

Share:

Jij houdt toch ook het liefst tijd over
bij het innen van gelden?

Vraag vrijblijvend meer informatie aan en ontdek waarom
ruim 1.700 gebruikers je al met succes zijn voorgegaan!

Vul het beveiligde formulier in zodat we binnen één werkdag contact met je op kunnen nemen om je wensen te bespreken. Tijdens de vrijblijvende demo zie je direct hoeveel tijd je kunt besparen met onze oplossing.

  • Bespaar tot 90% van je tijd bij het innen van gelden
  • Te gebruiken i.c.m. elke ledenadministratie
  • Alles in één overzichtelijk systeem
  • Meer gemak én service voor de leden
  • Ruim 10 jaar ervaring

Direct contact? Bel dan naar 085 760 6666.

Onze gebruikers geven ons gemiddeld een:
8,4
Foto van Gerrit Jan Steenbergen - Supportersvereniging Vitesse
“Met ClubCollect zijn we klaar voor de AVG, en hebben we een sterke partner gevonden die ons helpt bij het organiseren van onze ledenadministratie en bij het innen van lidgelden!”

Gerrit-Jan Steenbergen

Supportersvereniging Vitesse