Welke boekhoudkundige verplichtingen zijn er verbonden aan het innen van contributie?

Als je als vereniging contributie gaat innen, krijg je te maken met de plichten die hier bij horen. Je bent als vereniging namelijk verplicht om deze inkomsten binnen de boekhouding bij te houden. Dit in verband met de belastingaangifte die je als vereniging moet doen. Hiernaast levert dit ook extra voordelen voor de vereniging op, want een goede financiële administratie is essentieel voor het succes van de vereniging.

Het opzetten van een financiële administratie
Als eerste is het belangrijk om ervoor te zorgen dat alle financiële transacties worden verwerkt in een administratie. Hiervoor zou je bijvoorbeeld kunnen kijken naar het gebruik van een boekhoudprogramma als e-Boekhouden. Er zijn verschillende hulpmiddelen om je financiele administratie overzichtelijk op te zetten. Om dit overzicht goed te behouden kan je bijvoorbeeld verschillende grootboekrekeningen gebruiken.Hiermee is het mogelijk om eenvoudige financiële rapportages uit te draaien.

Bijhouden van financiële administratie
Als je de financiele administratie goed hebt ingericht, begint het gedeelte wat doorlopend belangrijk is: het bijhouden. Niet alleen de inkomende, maar ook uitgaande betalingen moeten genoteerd worden. Je kunt hierbij denken aan de contributie-inning, de aanschaf van materiaal, het betalen van rekeningen enzovoorts. Vaak wordt dit gedaan met de bijbehorende grootboekrekeningen. Met de eerder genoemde financiële rapportages is het gemakkelijk om de financiële kant van de vereniging goed inzichtelijk te houden.

Overzicht in je inkomsten
Met ClubCollect houd je gemakkelijk overzicht in je inkomsten. Zo kan je de contributie-inning compleet naar wens worden geautomatiseerd, eenvoudig sponsorfacturen versturen (inclusief betaling), kun je gemakkelijk inschrijfformulieren inclusief betaling aanmaken, producten verkopen, donatiecampagnes starten en zelfs tickets verkopen!

Om je inkomsten goed te verwerken in je financiele administratie heeft ClubCollect een partnerschap met e-Boekhouden. Zo loopt je financiele administratie helemaal op rolletjes!

Share:

Jij houdt toch ook het liefst tijd over
bij het innen van gelden?

Vraag vrijblijvend meer informatie aan en ontdek waarom
ruim 1.700 gebruikers je al met succes zijn voorgegaan!

Vul het beveiligde formulier in zodat we binnen één werkdag contact met je op kunnen nemen om je wensen te bespreken. Tijdens de vrijblijvende demo zie je direct hoeveel tijd je kunt besparen met onze oplossing.

  • Bespaar tot 90% van je tijd bij het innen van gelden
  • Te gebruiken i.c.m. elke ledenadministratie
  • Alles in één overzichtelijk systeem
  • Meer gemak én service voor de leden
  • Ruim 10 jaar ervaring

Direct contact? Bel dan naar 085 760 6666.

Onze gebruikers geven ons gemiddeld een:
8,4
Foto van Gerrit Jan Steenbergen - Supportersvereniging Vitesse
“Met ClubCollect zijn we klaar voor de AVG, en hebben we een sterke partner gevonden die ons helpt bij het organiseren van onze ledenadministratie en bij het innen van lidgelden!”

Gerrit-Jan Steenbergen

Supportersvereniging Vitesse