Factuurprofielen

Als organisatie bepaal je zelf welke betaalopties je aanbiedt aan leden en wat voor berichten er verstuurd worden, deze instellingen zijn onder ‘Profielen’ te vinden.


Op dit scherm kan je kiezen om het factuurprofiel aan te passen of te kopiëren. Je kunt door te kopiëren een nieuw factuurprofiel aanmaken met dezelfde instellingen als het origineel, deze is vervolgens te aan te passen met de gewenste instellingen.

Op deze manier bouw je een lijst met factuurprofielen op, waar je bij iedere facturatie uit kunt kiezen.


Betaalmethoden

Hier kies je welke betaalmethoden een lid uit kan kiezen bij het openen van de factuur. De leden krijgen in hun betaalverzoek de keus uit alle door jou geselecteerde betaalopties.


Termijnbetalingen

Je kunt hier aangeven of de leden in termijnen kunnen betalen. Wanneer termijnen aan staan, kan je vervolgens aangeven hoeveel termijnen er aangeboden worden en hoe veel dagen interval er tussen elke termijn zitten.


Automatische incasso

Onder dit kopje zie je opties waarmee je automatisch incasseert wanneer een lid geen betaalkeus maakt.

Wanneer u kiest voor ‘automatische doorvoering’, gaat ons systeem automatisch over tot het aanbieden van een incasso, indien een lid geen betaalkeus gemaakt heeft en er een IBAN bekend is.


Activeert u hierbij ook ‘automatische incasso in termijnen’, zal het systeem de bij ‘Termijnbetalingen’ gekozen hoeveelheid termijnen automatisch inplannen wanneer er overgegaan wordt tot incasseren.


Wanneer u kiest voor deze optie, is het wel van belang dat de vereniging een machtiging heeft van de leden.


Berichten: Planning en kosten

Hier kunt u kiezen wanneer uw berichten verzonden worden, hoe lang leden hebben om te betalen, en welke communicatiekanalen er per bericht ingezet worden.


Berichten: Inhoud

Hier kunt u een inhoud toevoegen aan uw betaalverzoeken. Allereerst kunt u een aanhef kiezen (bent u bijvoorbeeld een school, kunt u hier ‘Beste ouders/verzorgers’ invoeren), waarna u ook een bericht voor uw leden in het betaalverzoek kunt invoeren.


Integratie met ledenadministratie-software

Indien je ClubCollect gebruikt via een koppeling met ledenadministratie-software, dien je voor het aanmaken van facturen het gewenste factuurprofiel als standaard te selecteren in ClubCollect.


Beantwoordt dit uw vraag?